Papendrecht & Katwijk

Vakantie activiteiten Papendrecht

Op de AMV locatie in Papendrecht wonen 30 jongens en 9 meiden. In de schoolvakanties en op de vrije vrijdagen zijn wij hier te vinden.
De dagen zijn best lang in de vakanties. We gaan met de jongeren op pad om de omgeving te ontdekken. Wat kan je doen als je vrij bent van school?
We koken met elkaar, sporten en zorgen voor een programma waar je je bed voor uit wilt komen.
Zo creëren we ook in de vakantie een structuur, voorkomen verveling en zorgen voor zingeving die voor iedereen en ook voor deze doelgroep zeer belangrijk is.

GLO Katwijk

Gezinslocatie Katwijk. Een plek waar 570 mensen wonen, waaronder het grootste deel kinderen.
Wij hebben verschillende programma’s waarin we activiteiten organiseren voor de verschillende doelgroepen.

Tieners

Voor de tieners is het niet altijd even makkelijk om op deze plek te wonen. Met je hele gezin in een kleine ruimte waar je geen privacy hebt waar je als tiener juist behoefte aan hebt. Geen sportclubjes. School als enige afleiding en plek om onder leeftijdgenoten te zijn.

We organiseren 2 avonden per week speciaal activiteiten voor deze groep. De jongeren beslissen zelf mee in wat ze willen doen.
Door “samen aan tafel’ met ze te gaan en het gesprek aan te gaan kunnen wij de behoefte van de jongeren in kaart brengen.
Activiteiten alleen voor meiden (beauty avonden en gezellig kletsen) , echte voetbal training, film avond met een film voor hun leeftijd, misschien een een keertje lasergamen of een boksles zijn voorbeelden die voor de jongeren op hun wensen lijstje staan.

Onze professionals ( o.a. Sport Coaches) zorgen samen met vrijwilligers en stagiaires (vanuit verschillende MBO opleidingen) voor 2 avonden plezier in de week. We geven voetbal training bij Rijnvogels, lakken nagels met de meiden en toveren de gezamenlijke ruimte om tot een bioscoop.
Een beetje ontspanning en plezier doet de jongeren goed en heeft een positief effect op de leefbaarheid van deze locatie.

Vrouwenochtend

Een ochtend in de week iets om je kamer voor uit te komen. De vrouwen op deze locatie kunnen niets doen buiten hun leefomgeving (de locatie). Ze mogen niet werken. We proberen de vrouwen met elkaar te verbinden door een keer per week een creatieve activiteit aan te bieden en met een kopje thee en koffie een gezellig moment te hebben. Vrouwen leren elkaar kennen, kunnen met elkaar over hun problemen praten en voelen zich meer verbonden.

Op het terrein is er een klein gebouwtje die we hebben ingericht alleen voor de vrouwen. Met vrijwilligers willen we deze plek opknappen en er een veilige, warme en gezellige ruimte van maken waar de vrouwen zich kunnen ontspannen. Kinderen tot 4 jaar zijn hier ook welkom. We stimuleren de vrouwen om hier een hobby te creëren. Ze kunnen er hun eigen kleding maken, herstellen of repareren, we oefenen de taal en praten met elkaar over de kinderen.


Wil je aansluiten bij een vrouwenochtend (alleen vrouwen) en ervoor zorgen dat deze ruimte dagelijks gebruikt kan worden door de vrouwen meldt je dan aan. Ook kunnen wij voor dit project financiële steun gebruiken.
Word vrijwilligerDoneer

We werken samen met: 

Stichting De Combibrug
Prof. Nolenslaan 9
2215NC Voorhout
Fiscaal nummer: 850836098
KvK: 53318242
Privacybeleid
Begeleiding nodig in het realiseren van je project? De Combibrug helpt je op weg, neem contact met ons op!
Stichting de Combibrug is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling.
Copyright © Younieklink 2024
calendar-full
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram