Over de Combibrug

Wat wij doen 

Bij de Combibrug zetten we ons in om iedereen een plekje in de maatschappij te geven, ongeacht leeftijd, achtergrond of situatie. Onze activiteiten richten zich op diverse groepen en behoeften, altijd met het doel om vitaliteit en zingeving te bevorderen. 

Met onze professionele, maar ook sociale kijk op de samenleving maken we het verschil voor degenen die het juist zo hard nodig hebben. We tonen durf, vinden dat niets onmogelijk is en dat iedereen gelijke kansen en ontwikkelingsmogelijkheden verdient. Onze inzet en toewijding dragen bij aan een vitale en betrokken gemeenschap, waarin iedereen de kans krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen.

Hieronder lees je alle aspecten waar de Combibrug zich voor inzet.

Buurtcoach

Wij bieden een breed scala aan vitale en maatschappelijke projecten, variërend van sport, kunst en cultuur in de wijk, tot activiteiten tijdens vakanties en bij verenigingen. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden aan verenigingen, trainingen voor speciale doelgroepen georganiseerd en projecten rondom gezonde voeding en bewegen geïnitieerd. Activiteiten zoals bewegen en zingen met ouderen, kunst en techniek na schooltijd en themaweken om ook andere inwoners, organisaties en ondernemers in het zonnetje te zetten,  horen er ook bij.  Als buurtcoach gaan we de wijk in, doen we behoeftepeilingen en gaan we in gesprek met de buurt.

Vluchtelingenwerk

Naast onze reguliere buurtcoachfunctie zetten wij ons in voor specifieke projecten gericht op kwetsbare doelgroepen, waaronder de doelgroep vluchtelingen. Wij bieden in samenwerking met het COA op verschillende (nood)opvanglocaties activiteiten aan zoals burgerschapsvorming, maatschappelijke participatie, sport-, kunst en taalactiviteiten. Wij geven deze activiteiten om structuur aan te bieden, zingeving aan de dag, ontwikkeling en ondersteuning te bieden aan kwetsbare jongeren/mensen die geconfronteerd worden met de uitdagingen van het aanpassen aan een nieuwe omgeving. Daarnaast richten wij met ons met het MDT project op ontmoeten, talentontwikkeling en iets doen voor een ander.

Diverse vitaliteitsprojecten

Onze vitaliteitsprojecten omvatten meer dan alleen fysieke beweging en gezonde voeding; we richten ons ook op mentale en financiële gezondheid. We streven ernaar om jeugd, ouderen, vluchtelingen en kwetsbare doelgroepen te ondersteunen en te verbinden. 

Seniorenactiviteiten

Wij organiseren diverse activiteiten voor ouderen om hen fit en vitaal te houden en eenzaamheid te verminderen. we organiseren gezellige bijeenkomsten in de vorm van gezamenlijke zang, bewegingssessies en creatieve kunstprojecten. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar bevorderen ook de fysieke gezondheid en sociale interactie. Hierdoor kunnen ouderen hun creativiteit uiten, nieuwe vriendschappen ontwikkelen en een sterkere gemeenschap ervaren.

Verbinden

Verbinden is een grote factor binnen de Combibrug. Binnen alle werkzaamheden die wij verrichten verbinden wij mensen, verenigingen, organisaties aan elkaar en werken wij samen om meer impact te creeëren. Daarnaast zijn wij 'de verbinder' in Teylingen om inwoners en organisaties naar de juiste plek te kunnen begeleiden zodat de juiste hulp geboden kan worden. 

Lokaal projectleider ketenaanpak Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) en Kind naar Gezond Gewicht (KnGG)

Vanwege onze kracht in verbinden hebben wij deze opdracht vanuit de gemeente Teylingen op mogen pakken. Het aanbod op het gebied van gezond gewicht voor volwassenen en kinderen in Teylingen is groot. Dit is interessant, maar er ontbreekt overzicht en verbinding, met name tussen het sociaal domein en het zorgdomein. Ons doel is om inwoners van Teylingen met (beginnend) overgewicht binnen deze ketenaanpakken de juiste route te kunnen begeleiden voor passende zorg.

Geschiedenis van de Combibrug

De Combibrug vindt haar oorsprong in kinderopvang De Speelbrug, waar Marjolein van Zanten destijds directrice was. Haar visie op gemeenschapsopbouw en haar passie voor sport en cultuur waren de drijvende krachten achter de oprichting van de Combibrug.

In 2012 begon de Combibrug haar reis als buurtsportcoach in de gemeente Teylingen, onder leiding van Marjolein van Zanten en Rob Jonkman. Deze stap werd gezet als antwoord op de vraag en behoeften van de gemeente Teylingen, voortkomend uit de wens om verenigingen, scholen en inwoners te verbinden.

Nu, ruim 10 jaar later, is de Combibrug een onmisbare schakel geworden in Teylingen en ver daarbuiten. Haar impact strekt zich uit over gemeenschappen, waarbij ze blijft streven naar verbinding, inclusiviteit en positieve verandering. 

Doelen en waarden 

  1. Bevorderen van vitaliteit: De Combibrug zet zich in voor een gezonder en vitaler Nederland door projecten te organiseren die zich richten op beweging, voeding en mentale gezondheid. Samenwerking met gemeenten, onderwijsinstellingen, ouderenzorg, ondernemers en initiatiefnemers zorgt voor een breed bereik. De ambitie is om nog meer mensen te bereiken binnen en buiten gemeente Teylingen.
  2. Ondersteunen van jongeren op de vlucht (kwetsbare doelgroepen): De Combibrug biedt steun aan alleenreizende minderjarige vreemdelingen (AMV) door samen te werken met het COA en Nidos, en financiële ondersteuning van fondsen, overheid en donateurs. Met de ervaring van bestaande locaties wil de stichting de komende vijf jaar actief zijn op alle nieuwe AMV-locaties in Zuid-Holland, met als doel een landelijk bereik.
  3. Versterken van buurtactiviteiten: De Combibrug streeft naar een intensievere rol als buurtsport- en cultuurcoach in Teylingen, met een focus op jeugd, ouderen en kwetsbare doelgroepen. Door samen te werken met scholen, jeugdinstanties, zorgprofessionals en ouderenzorg, willen wij de sociale cohesie verbeteren en de betrokkenheid in de gemeente vergroten. De ambitie is om deze rol ook buiten Teylingen uit te breiden. 

Missie

Het is onze missie om gemeenschappen te versterken en inclusiviteit te bevorderen door middel van sport, cultuur en maatschappelijke betrokkenheid. We streven ernaar om een positieve impact te hebben op het leven van mensen van alle leeftijden en achtergronden, door gelijke kansen te creëren voor persoonlijke groei, sociale verbondenheid en gezondheid.

Visie

Onze visie is een samenleving waarin iedereen gelijke toegang heeft tot sport, cultuur en maatschappelijke participatie. We geloven in de kracht van samenwerking en het bundelen van talenten en middelen om gemeenschappen te versterken.

Door innovatieve programma's, inclusieve evenementen en duurzame partnerships streven we ernaar om een wereld te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd, geïnspireerd en verbonden voelt.

Bestuur & Jaarverslagen

De Combibrug wordt bestuurd door:

  • Ludi van Zanten-Schakenbos: penningmeester
  • Bas Bloemink: voorzitter
  • Bernice van Wissen: secretaris

Samen hebben zij meer dan 20 jaar ervaring en expertise in het werken met de verschillende doelgroepen. De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten. De medewerkers worden volgens CAO (in dienst) of marktconform (zzp’er) beloond. De Combibrug werkt zonder winstoogmerk.

Jaarverslag 2023 -
Jaarverslag 2022 -
Financieel jaarverslag 2022 -
Jaarverslag 2021 -
Beleidsplan -

 

Wij werken samen met: