Coa

We bieden COA en ISK de helpende hand bij het ondersteunen van de gemeenten, werven van vrijwilligers en het vergroten van de betrokkenheid bij de bewoners. 

We hebben hier te maken met kwetsbare jongens en meiden die net in een nieuw land zijn aangekomen en in sommige gevallen in korte tijd al veel verschillende locaties hebben gezien. Structuur en zingeving in de dag is enorm belangrijk en een groot gemis bij deze jongeren.

Dagbesteding in de vorm van sportieve, creatieve en educatieve activiteiten.
Ondersteuning van het ISK. Wij beschikken over vakdocenten, onderwijs assistenten, bewegend leren en Nederlandse taal lesprogramma’s. Er is een tekort aan leerkrachten in het onderwijs en daarom is het moeilijk om direct onderwijs te bieden. Helaas hebben de kinderen geen tijd om te wachten. (alleen onderwijs tot 18 jaar).

Daarnaast is het voor hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal enorm goed om direct aan de slag te gaan. De Combibrug neemt het schoolprogramma gedeeltelijk of tijdelijk geheel over. We werken heel graag samen met de scholen, maar kunnen indien nodig ook zelf een programma neerzetten.
Ondersteuning van COA. Onze Combicoaches zijn aanwezig en gaan aan de slag met de jongeren in groepsverband. Hiermee creëren ze rust voor de teamleden van het COA die hierdoor genoeg tijd overhouden voor hun belangrijke rol in de dagelijkse gang van zaken. 

Door onze ervaring weten we goed waarbij we kunnen helpen, zodat team COA tijd heeft om optimaal hun taken te kunnen uitvoeren.
Coördinatie van vrijwilligers. Het werven en enthousiast maken van vrijwilligers (inwoners) van de betreffende en omliggende gemeentes.
We geven de vrijwilligers de juiste begeleiding. We zorgen voor de administratieve afhandeling van VOG verklaringen en geven de vrijwilligers sturing.

We vertellen wat er te doen is met deze doelgroep en creëren hiermee meer draagvlak. Op deze manier integreren de jongeren sneller in de omgeving waar ze verblijven.
Donaties. Veel mensen willen helpen door het doneren van spullen en kleding. Het coördineren hiervan kost veel tijd. Alleen al het sorteren van de kleding in de juiste maten en het wassen is al enorm tijdrovend. 

Ook gelddonaties zijn gewenst. Hiervan worden nieuwe spullen gekocht of extra activiteiten van georganiseerd.
Het werven, coördineren en organiseren hiervan gaat ons goed af en doen wij graag in combinatie met de coördinatie van vrijwilligers.
Heb je vragen of wil je graag een samenwerking met ons aangaan? Neem dan contact met ons op. Meer weten over onze vluchtelingen projecten, kijk dan hier
Terug naar home

We werken samen met: 

Stichting De Combibrug
Prof. Nolenslaan 9
2215NC Voorhout
Fiscaal nummer: 850836098
KvK: 53318242
Privacybeleid
Begeleiding nodig in het realiseren van je project? De Combibrug helpt je op weg, neem contact met ons op!
Stichting de Combibrug is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling.
Copyright © Younieklink 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram